Lite uppdatering!

Nu är det väl dags att skriva lite igen!
Har klippt klor i kväll och det gick jätte bra! Mythos höll sej lugn och stilla, men han tittade bort hela tiden...precis som han var lite förlägen! Jag tror att det kommer att gå jätte bra med kloklippning framöver!

Staket har det kommit upp runt tomten...inte hela, men det kommer så småningom. Inte det värsta stängslet, men det räcker bra till en liten vavva. Så skönt att man inte behöver passa honom hela tiden och han kan vara ute själv.

Gått en ganska lång runda i koppel, det gick ganska bra. Men han har aldrig gått så långt hemifrån i band förr, så lite oroligt var det.:)

Idag vägder Mythos 1495 gr. Han mår bra och är frisk och morsk!

Några bilder här då!:)














Ha de bra!

Vovvar!

Igår var vi hundvakt åt Mythos ett tag, för mamma och Åke var till Mora :). Vi åkte ner till sjön och träffade Doris, en cavalier king charles spaniel som några kompisar har. Fast först var vi hos svärmor:





Doris tycker att Mythos ska kolla in vattnet:


Så han gör väl det:




Lukta-rumpa-tåg:


Mythos gillade vattnet, klampade i långt över magen några gånger :). Nix var inte så imponerad, höll sig på land :). Var iallafall jättetrevligt och roligt att se :).

Helg med full fart!

Nix har varit här i helgen, det har varit kul men lite jobbigt! Vi sprang runt och lekte på gräsmattan och vi var ut och kollade i stora skogen också.












Jag älskar att åka bil!


Nix!


Jag!


Efter en helg med Nix blir man så här trött! :)


På morron stannar jag i sängen så länge det bara går! Är så skönt att ligga under täcket och bara mysa!






Ok, jag vaknar väl då!


Åkte gräsklippare med Jacob i går, det var också kul!


Så där nu har ni fått lite uppdatering på vad jag håller på med här i Särna. Snön är borta nu äntligen och det är knopp i hägg och syrén! På onsdag kommer sommarvärmen säger mamma. Nästa helg SKA vi till Mora och köpa nåt slags stängsel som ska upp runt tomten!

Ha det bra där ute!

Här var det tomt.

Här är det fullt upp känns det som, dessutom har jag förlagt min kamera någonstans så det är lite tomt här. Kan väl iallafall uppdatera er lite om vad som händer med lille Nix. Han väger ca 2 kg nu och inatt har vi inte varit ut alls. När han vaknade där nere på golvet lyfte jag bara upp honom i sängen, då somnade han om och så sov vi till 9.30. Skönt!

Igår gick vi på vår första långpromenad och det gick bra. Han pinnar på så duktigt så. När vi gick ner till sjön innan vi la oss följde även katten med =p. Härligt!

Nix har ju varit hos Mythos ihelgen eftersom vi varit på födelsedagskalas. Det har gått bra lät det som.

Han har nu mer full koll på att man ska vänta, söka ögonkontakt och få ett "varsågod" innan man får gå ut och in genom ytterdörren. Han är så duktig :).

Uppdatering.

Inatt sov Nix till kl 6 för första gången nånsin. Efter att vi varit ut då sov fortsatte han sova som en stock tills Christians klocka ringde kl 9. Såå skönt :). Han har dessutom (nästan) lärt sig att vänta på ett "varsågod" innan han går in/ut genom ytterdörren. Han växer så fort att till och med jag ser det fast jag är med honom 27/7. Han gör sällan något inne och händer det en olycka så är det alltid nr 2 det gäller. Maten har vi framme jämt, han äter när han är hungrig. Han har utvecklat vakterierna mycket på senaste, skäller så fort han hör ett ljud som verkar misstänkt.

Nästa fredag ska vi på födelsedagskalas så då ska Nix vara hos Mythos igen. Vi åker dit på onsdagen eller torsdagen och så blir jag där med honom till fredagen, sen hämtar vi honom på lördag eller söndag igen. Han saknar oss aldrig nämnvärt när han är där, det känns bra :). Är så skönt att kunna lämna honom där när vi ska nånstans, för jag som annars är en riktig hönsmorsa oroar mig inte ett dugg när han är hos mamma. Jag vet att han har det bra och att hon "gör som hon ska", haha. Hon vet när lille gubben behöver varvas ner dessutom! Jag hoppas vi får chansen att ge tillbaka någon gång också. Då ska jag ta såå god hand om lille Mythos!

Bilder

Två bilder på vår underbare gofis! Det syns att de "valpiga" dragen håller på att försvinna!




Kollar in pappas nya leksak!



Maskmedel

Idag kom mamma med en tub av något slag och så hade hon nåt kletigt på sitt finger. Hon höll fram fingret så jag fick nosa....vet inte hur hon tänkte.....hon trodde väl inte att jag frivilligt skulle slafsa i mej det där?! Så hon öppnade min mun och kladdade in kletet på min tunga! Å jag smaskade, tuggade, smaskade och tuggade....det gick liksom inte att låta bli....antar att det var bra för mej så att jag inte ska få mask i magen.

De har klippt tre klor på mej i kväll också. Kände mej lite lugnare nu än vad jag gjort tidigare när de försökt.....det gör ju inte ont eller så....och det verkar ju inte vara farligt på annat vis heller, så kanske kanske jag kommer att "gå med" på kloklippning så småningom!

Skäller när jag är ute ibland....på ingenting säger mamma och pappa...äh, dom ser ju inte allt konstigt som jag ser och som man måste skälla och buffa på för att "ingenting" ska fatta att jag är stor, farlig och ingen som man bråkar med!

Fick sitta i hushållsvågen igår och nu visar den på 1207 gr, så jag växer och äter duktigt tre gånger om dagen. Fyller tre månader på torsdag och är snart "stora" karln!

Kram på er!

Utomlands!

Idag har Mythos varit till veterinär i Norge och fått 12-veckors sprutan.....vi har närmare till veterinären i Norge...Det var Åke som åkte dit med honom och Mythos märkte inte ens av sprutan. De tyckte han var en glad och livlig liten kille! Och det är han verligen....Han är så glad i alla människor, springer fram och vill hälsa så fort det kommer någon. Jag har också beställt avmaskningspasta som kommer i morgon.

Håller på att klickerträna så smått och det fungerar jätte bra! Har gjort molekyler av godisbitarna, annars tuggar han i all evighet, små, små, små bitar räcker gott och väl! Huvudsaken att han känner smaken. Nu förstår han "sitt" och kan "stanna", men jag kan inte gå för långt ifrån honom när vi tränar "stanna" för då orkar han inte sitta still. Han tycker att det är jätte kul när jag prasslar med godispåsen och han ser klickern. Syns verkligen att han tycker om det för svansen viftar hela tiden när vi tränar.

Det bästa är att lille Mythos kommer så fort man ropar hans namn, spelar ingen roll vad han håller på med....Jo då, jag vet att en vacker dag så kan det vara så att han varken hör eller ser när man ropar och det verkar som han glömt allt man lärt honom och allt annat är mycket mer intressant än mamma och pappa!

Vi är så dåliga på att träna gå i koppel, men varken folk eller fä vill gå ut när det är kallt och snöar mest hela tiden. Nu har man lovat att det inte ska komma mer snö, så då får de bli promenader i koppel. I kväll är det jätte skönt ute förresten...

Foton måste vi ju in med idag också!:)





Ha de!

Stor pojke nu.

Idag har Nix varit till veterinären och fått 12-veckors-sprutan. Det gick bra, personalen föll för honom =). "Mycket hund i liten förpackning" får vi höra jämt. När vi kom in satte vi oss och väntade, jag tog Nix i knät för att visa honom att man inte behöver hälsa på allt och alla jämt. Det höll han inte med om alls. Han kan inte riktigt förstå att hela jordens befolkning inte existerar bara för att hälsa på honom =p. Dessutom var det valpar i rummet intill som pep och väsnades, så Nix skällde lite, sprattlade, pep, buffade och morrade. Christian fick ta honom när jag fyllde i lite papper så då sattes han ner på golvet och då blev det genast tyst. Det sniffades och utforskades och var mycket spännande. Själva sprutan var ju över på ett kick, han pep till men inte särskilt högt. När vi kom ut i receptionen igen kom en äldre hanhund med sin matte och Nix hade lite ljud för sig, men när jag släppte ner honom intresserade han sig mest för omgivningen. Tog tillfället i akt och vägde honom också, 1.7 kg! Stor kille =). Dock var han såklart full i vita prickar (stressmjäll) när vi var klara. Han blir verkligen lätt stressad, det oroar mig lite. Vet inte vad jag kan göra mer än att fortsätta som vi gjort - ta med honom i stort sett överallt och när det blir för mycket tar vi upp honom i famn så han får varva ner.

Det är svårt att få folk att förstå att han blir stressad när han är så framåt och glad själv. Jag ser ju direkt när han är för uppvarvad och jag vet vad prickarna i pälsen betyder. Det är inte lika enkelt för alla. Jag talar om att han blir stressad lätt när det är mycket folk som håller på med honom, men det verkar som om många inte ens tror på mig. De tycker inte alls att det ser så ut, utan att han bara är glad. Jag behöver införskaffa mig lite jävlar anamma så jag kan finna mig i att låta otrevlig, ibland måste jag ju nästan säga "Ge fan i hunden!!!" för att folk ska förstå.

Nåväl. Nu är han inte stressad iallafall, ligger här bredvid och sover. Jag börjar plugga matte idag och det kommer att vara grymt krävande (har svårt för det) så jag hoppas att han sammarbetar med mig de kommande fyra veckorna :).

Klickerträning

Har idag fått en bok om klickerträning. Den verkar vettig och trovärdig, så det kommer jag att testa på Mythos. Läste ut den idag när vi var ute och plogade. Ska använda klicker för att träna vardagslydnad först och främst, men klicker kan man använda även för avancerad träning. Enligt författaren så ska man inte säga nåt till att börja med när man klickertränar. Det hunden ska lära sej först är att klickandet ger en belöning. Det är först senare som man använder "sitt, ligg" mm. Hundar pratar ju inte så det ska inte du göra heller när man tränar hunden....verkar helt logiskt ju. Kommer att ta tid och en del arbete, men när det väl sitter så är det väl värt mödan kan jag tro.

Mythos har börjat skälla när han vill ha uppmärksamhet....vet inte riktigt hur jag ska tackla det....Har hittills "nejat" och ignorerat....vet inte vilket som är bäst. Om jag ställer mej upp framför honom, tittar på honom och visar "pondus" när han skäller, så tittar han på mej och går undan.

Kram och hej!

Samma sak idag!

Ännu mer snö idag! Ett helt äventyr när man ska hitta sej ett bra bajsställe!


Vi åkte och plogade hela familjen....det är mysigt!


Utsikt från förarhytten!


Pappas lastbil när vi var färdiga!


I morrn ska det visst bli bättre väder....hoppas jag verkligen!


Snö!!!!??

Så här såg det ut på min gräsmatta i morse!



Inte lätt att vara liten vovve och pulsa i snö upp till magen!






Då är det här mycket mysigare och skönare!


Några bilder!






















Mythos jobbar!

Nu har Mythos varit med Åke och "jobbat" i två dagar. Första dagen sprang han mest runt och pep. De var och hälsade på en arbetskompis till Åke och det gick ju bra tills en av Stures hundar skällde och Mythos blev rädd och gömde sej under bilen.

Idag har han fått smaka grädde av "snälla" Sture och det var tydligen väldans gottis! Jag har nu gjort klart för både Åke och Sture att det får inte bli nå mer grädde eller andra "fel" godsaker för lille vovven!:) Grävmaskinen har Mythos suttit i idag och det var ju lite läskigt först...guppar, gränger och far....och så låter den ju ganska mycket. Men det verkade också vara helt ok efter ett tag. Klart att allt är ovant och lite skrämmande så här i början...

Snart dags att klippa klor igen, men jag måste förbereda mej först så jag själv känner mej lugn och säker så att Mythos inte smittas av min oro.

I morgon ska Åke ringa veterinären och höra när vi kan komma och vaccinera Mythos. Han är ju 12 veckor i morrn så det är dags för tippeln...och så ska jag på apoteket och köpa avmaskningspasta.

Första natten i natt som Mythos sov hela natten utan att behöva gå ut. Sov från 21.30 till 5.30.....stor kille nu!:)

I natt ska det visst komma en massa snö igen.....får se om Mythos och jag har nån lust att gå ut och pulsa i snö igen.....tycker verkligen att det får vara slut med snön nu.....sommar, sommar, SOMMAR kom snälla du!

Hej Svejs!

Jag är en upptagen vovve.

Ja, jag har minsann kommit till en familj som far omkring en hel del jag. Men det gör mig ingenting, bortsett från bilåkandet och att jag har lite problem med att gå och lägga mig när jag blir trött. Det går bra om mamma eller pappa tar mig i knät, då slappnar jag av direkt. Men annars är det svårt. Vill inte gå och sova på eget bevåg liksom.

Sen senast har det hänr en hel del. Till exempel har jag ramlat i sjön. Häromdagen, när vi gick ner till udden här och satt på bryggan så druttade jag i. Var väl inte så farligt, simma kan jag såklart. Men det blev jäkligt kallt när pappa tog upp mig så då klampade jag rakt upp i knät på honom och mamma. Hehe.. Mamma torkade av mig med sin tröja sen fick jag ligga i solen och torka.

Mer då? Jag har varit hos Mythos en natt, till igår. Det var lika roligt som alltid! Igår kväll hände det dock något jätteläskigt. Vi var hos några kompisar till mamma och pappa och skulle äta grillat. Fast jag fick såklart ingenting. Orättvist. Och så gick jag omkring där ute och utforskade omgivningen och helt plötsligt från ingenstans kom det en stor hund bakifrån och skrämde mig så jag skrek rakt ut! Usch va läskig hon var. Han som hade släppt ut henne blev ganska dumförklarad av sin fruga. Tog väl en stund innan jag hämtade mig, insåg ju plötsligt att världen är jättestor och farlig för en sån liten som mig. Men snart var jag mig själv igen.

Lite bilder:





















Det här är efter att jag tog ett dopp...






RSS 2.0